Bloesem remedies zijn vloeibare preparaten welke de uitdrukking zijn van de levenskracht of levensenergie van een boom, plant of struik. Ze worden niet gemaakt van het fysieke deel van de bloem, boom of plant zoals gebruikelijk is bij het gebruik van kruiden, de Fytotherapie, maar ze worden gemaakt van de meest subtiele, bijna niet zichtbare energie.
Zo heeft alles wat leeft een levensenergie, welke wij opvangen in water en conserveren met cognac.Van dit mengsel wordt nu een voorraad of stockflesje gemaakt, welke weer in een verdunning wordt gebruikt.

De remedies die in deze therapie worden gebruikt zijn niet schadelijk of gewoontevormend en zijn bij iedere andere therapie te gebruiken. Het zijn geen medicijnen, homeopathische - of chemische middelen, maar ze werken als katalysators, die ons helpen onze gezondheid te herstellen, door het verkrijgen van inzicht in onze eigen menselijke geest.Genezing door bloesem remedies

Bloesem remedies zijn één van de meest verfijnde vormen van natuurgeneeswijzen. Ze werken direct op de geest in en brengen op deze manier harmonie en evenwicht van de persoonlijkheid tot stand.
De bloesem remedies worden niet direct voorgeschreven voor lichamelijke klachten, maar voor gemoedsgesteldheden die uit evenwicht zijn geraak. Zo zal bijvoorbeeld een voortdurende vrees of onzekerheid de levenskracht en vitaliteit van de persoon aantasten. Door nu het evenwicht in de geest te herstellen, kan ook de eenheid van lichaam en geest hersteld worden. De eventuele zieke of spanning verliest zijn greep en men kan op eigen natuurlijke wijze genezen, doordat de levenskracht weer vrij door het lichaam kan stromen.

Bloesemremedies Database

Meer dan 150 bloesemremedies voor u verzameld van o.a.

Bloesem Remedies Nederland

Starlight on Earth Synergies


Hoe werken bloesem remedies?

Het gebruik van bloesem remedies wordt ook wel de bloesem therapie genoemd. Het bijzondere van de bloesem therapie is, dat je kunt gaan werken aan al je "negatieve" gevoelens en emoties. Om duidelijk te krijgen hoe de bloesem therapie werkt, is het belangrijk dat je weet wat je gevoelens en emoties zijn.

Je kunt ervan uitgaan dat iedereen wel eens last heeft van "negatieve" gevoelens en emoties. Deze worden veroorzaakt door alles wat je mee maakt in je leven en soms lijkt het of je er weinig controle op kunt uitoefenen, maar niets is minder waar.

Door omstandigheden in ons leven hebben we slechts één polariteit van deze emotie ontwikkeld. Wanneer je bijvoorbeeld te beschermd wordt opgevoed kun je geen kattekwaad uithalen en kan het gebeuren dat je te weinig lef hebt leren ontwikkelen in je jeugd. Dit missen van lef is het ontbrekende gedeelte in je groei en is tevens je leerweg. Dit is wat je nodig hebt om weer wat dichter bij je zelf, je eenheid te komen.

Zo is iedere onevenwichtigheid het zoeken naar het tegenovergestelde, zonder dit negatieve bestaat ook het positieve niet, zonder donkerte is er ook geen licht.

Je bewustzijn zal altijd proberen jezelf in evenwicht te brengen. Zo zal een emotie of gevoel wat uit evenwicht is je altijd dwingen tot zoeken. Dit zoeken is het zoeken naar de eenheid in jezelf. Bloesem remedies kunnen je hierbij assisteren.