HomeDatabaseStarlight on Earth SynergiesCombinatie → Hart

Hart  

Hart
© fullmonty.nl
Sleedoom, Meelbes, Groot Hoefblad (m/v), Brandnetel (m/v), Eb en vloed, Wespenorchis, Klimmend hartje.
  • Openstellen
  • Kwetsbaar
  • Strijd
Een open Hart is een kwetsbaar Hart, "Je kwetsbaarheid is je kracht" was de boodschap van de deva van de Wespenorchis. Je hart openstellen is geen teken van emotionele zwakte maar een teken van moed en kracht.
Maar al te vaak houd je je (gekwetste) hart gesloten uit bescherming en om herhaling en nog meer pijn te voorkomen, niet wetende dat wat je in je hart met je meedraagt in stand wordt gehouden. Meestal hoop je dat de ander de eerste stap zet zodat dat wat je zo zwaar op je hart ligt bespreekbaar wordt.
Door je kwetsbaar op te stellen komt er een einde aan de strijd, ben je bereid de strijd met jezelf en de ander op te geven en je over te geven aan de stem van het hart. Het hart dat niets liever wil dan de liefde met anderen te delen maar gesloten blijft door de ervaringen vanuit het verleden. Door je hart te sluiten voor een ander onthoudt je jezelf en de ander van liefde. Elk oordeel over jezelf of de ander maakt dat je hart sluit waardoor de verbinding met de universele liefdesenergie die alle mensen en alle andere levende wezens hier op aarde met elkaar verbindt wordt verbroken. Een gesloten hart is een eenzaam hart los van iedereen los van de universele bron van liefde. De bloesemcombinatie Hart helpt ons de wetten van liefde te gaan begrijpen en toe te passen in het dagelijkse leven.
Communicatie met jezelf en de afgewezen en/of verdrongen delen van jezelf zijn de eerste stappen naar eigen liefde en naar genezing van het gekwetste hart.
Communicatie vanuit kwetsbaarheid met onze naasten, helpen zowel jezelf als de ander het gekwetste hart te genezen, vormt de nieuwe basis voor gezonde gelijkwaardige relaties, opent de weg naar onvoorwaardelijke liefde.
Deze database is een onderdeel van ritabergsma.net © Rita Bergsma 2006-2019