HomeDatabaseStarlight on Earth SynergiesCombinatie → Grenzen

Grenzen  

Grenzen
© bewerking: fullmonty.nl
Speenkruid, Goudenregen, Brandnetel man, Vlasbekje.
  • Confrontatie
  • Mechanisme
  • Overleving
We zijn hier op aarde gekomen om ons eigen leven te creëren in vreugde en overvloed. Maar op het moment dat we geboren worden we geconfronteerd met de aardse realiteit. Als kind kunnen we niet anders dan aanpassen aan de heersende structuren. Naar de behoefte en de Grenzen van het kind wordt niet gekeken, het dient zich te ontwikkelen naar de verwachtingen binnen het gezin en volgens de normen en waarden van de maatschappij. Als kind heb je geen keuze, wordt je gedwongen over te schakelen op je overleverings- mechanisme, neem je die houding aan die het best bij je past om door te kunnen gaan.
Daar je persoonlijke grenzen geschonden zijn ben je kwetsbaar en onbeschermd, met als reactie dat je van binnen een beschermende muur opbouwt. Deze muur is voor iedereen anders, is zo divers als de mensheid zelf. We kunnen zeggen dat we ons leven om deze pijn en verdriet van het kind hebben gebouwd. Dit is natuurlijk geen goede basis voor een gelukkig en overvloedig leven. Zolang die pijn en het reactie mechanisme aanwezig zijn, kunnen we niet onszelf zijn.
De Grenzen remedie heeft een dubbele werking: hij werkt zowel naar binnen als naar buiten. Willen we onze grenzen naar buiten herstellen, dan moet de kracht en het vertrouwen vanuit de kern aanwezig zijn. Zolang we niet op onze kern vertrouwen staan we toe dat anderen onze grenzen overschrijden waardoor het aangepaste gedrag in stand wordt gehouden.
De Grenzen remedie geeft je de diepere inzichten in je eigen persoonlijkheid, maakt je bewust van overleveringsmechanisme op emotioneel en mentaal niveau. De Grenzenremedie maakt je onafhankelijk van anderen, geeft vertrouwen vanuit je eigen krachtige creatieve kern, je emotioneel en mentaal op eigen benen komt te staan. Deze remedie is geschikt om het verleden af te sluiten en vanuit de wijsheid van je eigen kern een nieuwe toekomst op te bouwen die gebaseerd is op vreugde en overvloed.
Deze database is een onderdeel van ritabergsma.net © Rita Bergsma 2006-2019