HomeDatabaseStarlight on Earth SynergiesRemedie → Gele Waterlelie

Gele Waterlelie  

Gele Waterlelie
© Jos Smeets
Nymphaea chromatella
  • Persoonlijke overstijgen
  • Dienstbaar
  • Egocentrisch
  • Materialistisch
De bloemknop van de waterlelie groeit vanuit de duisternis in de modder van het diepe water langzaam naar het licht toe. Eenmaal boven het water opent ze haar smetteloze bloem.
De Gele waterlelie brengt je in je eigen natuurlijke stroom en ritme. Wetend dat fysieke en geestelijke groei, ontwikkeling en bewustwording op een natuurlijke wijze, stap voor stap, plaats vindt, waarbij geen stap kan worden overgeslagen.
De Gele waterlelie leert ons, dat wij het leven veelal met onze wil op een geforceerde manier tot ‘bloei’ willen brengen. Dat we een leven creëren, dat gebaseerd is op uiterlijkheden en dat niet overeenkomt met een evenwichtig innerlijk leven. Dat we een illusie creëren die nooit kan standhouden, omdat er bouwstenen ontbreken.
De Gele waterlelie brengt met zijn geopende bloem een hogere waarheid in ons leven.
Nl.: Dat ‘Bloeien’ niets met uiterlijkheden te maken heeft, maar dat het een staat van zijn is, waar alle facetten die we op onze weg zijn tegen gekomen, een deel van zijn. De Gele waterlelie helpt ons die delen van onszelf die vergeten of verdrongen zijn, alsnog te integreren.
De Gele waterlelie zet ons aan, onze persoonlijke kwaliteiten voor een hoger doel te gaan gebruiken, waardoor we “dienstbaar” zijn binnen het grote geheel.
Deze database is een onderdeel van ritabergsma.net © Rita Bergsma 2006-2019