HomeDatabaseStarlight on Earth SynergiesRemedie → Groot hoefblad

Groot hoefblad  

Groot hoefblad
© Jos Smeets
Petasites hybridus
  • Mannelijk
  • Vrouwelijk
  • Intergratie
Van het Groot hoefblad zijn drie remedies gemaakt. Het is een tweehuizige plant. Dit houdt in dat de plant twee soorten bloemen bezit, aan twee afzonderlijke planten. De bloesems van beide planten bezitten zowel stampers als meeldraden. De vorm kleur en bloeiwijze zijn echter totaal verschillend. Het Groothoefblad bezit krachtige vrouwelijke kwaliteiten die duidelijk in beide remedies tot uiting komen. Deze remedies helpen bij de integratie van het vrouwelijke aspect in de mannelijke en vrouwelijke polariteiten. Groot hoefbad kan heel goed zijn werk doen binnen de persoonlijke en seksuele relaties. Het helpt de oude beschermende muren los te laten zodat ruimte ontstaat voor intimiteit. Het ondersteunt gelijkwaardigheid binnen relaties en binnen de seksualiteit. Het zorgt ervoor, van elkaar te kunnen genieten door wederzijds geven en ontvangen.
Voor het gemak heb ik de remedie met het onvangende aspect "Groot hoefblad vrouwelijk" genoemd en de remedie met het gevende aspect "Groot hoefblad mannelijk".

Groot hoefblad (vrouwelijk/mannelijk)
Wanneer het evenwicht tussen het gevoel en het denken is verstoord, je gevoelsleven gecontroleerd wordt door het denken, je ware gevoelens worden afgewezen, ontkent, verdrongen, en/of ingehouden, dan kan het Groothoefblad (m/v) je een belangrijke steun in de rug zijn. Het helpt de sociale gedragscodes die je van thuis uit, de maatschappij en de kerk hebt meegekregen te doorbreken. Vrij zijn in je gevoelsbeleving, en deze zonder schroom of schaamte kunnen laten zien en verwoorden. Open, zacht en liefdevol naar anderen kunnen zijn; het zachte, het kwetsbare kunnen ontvangen en delen. Dat zijn kwaliteiten die het Groothoefblad (m/v), in je naar boven haalt. Het geeft meer kleur en diepgang binnen je relaties. Het laat je, je ware gevoelens erkennen, toelaten en uiten.

: Evenwicht in verstand en gevoel.

: Polarisatie, verstand en gevoel in strijd met elkaar.
Deze database is een onderdeel van ritabergsma.net © Rita Bergsma 2006-2019